toto

Dana White Mendapat Slap Fighting Diluluskan sebagai Sukan Nevada Sebenar

Ia bukan sahaja untuk Three Stooges lagi. Pertarungan tampar kini menjadi perkara berlesen sebenar di Nevada. Usaha tempur sukan tempur terbaru SGP Prize daripada Ultimate Fighting Championship (UFC) telah diluluskan sebagai sukan oleh Suruhanjaya Atletik Nevada (NAC) pada mesyuarat awam terbarunya.

Bergaduh tampar
Koa “Da Crazy Hawaiian” Viernes menampar Dawid “Zaleś” Zalewski dalam perlawanan pertarungan tampar kelas berat super di Festival Sukan Arnold di Columbus, Ohio pada 5 Mac 2022. (Imej: bleacherreport.com)
UFC dilaporkan akan melancarkan Dana White’s Power Slap League dengan perlawanan sulung sebelum akhir tahun.

Pergaduhan tampar betul-betul bunyinya. Dua pejuang, berdiri dalam jangkauan Result SDY tangan antara satu sama lain, bergilir-gilir memukul muka lawan mereka dengan tangan terbuka. Acara ini dimenangi apabila seorang penampar sama ada berputus asa atau tidak sedarkan diri. Spotters belakang setiap penampar sekiranya yang terakhir berlaku.

Undian suruhanjaya itu dibuat selepas ucapan ketua pegawai perniagaan UFC Hunter Campbell, yang merupakan sebahagian daripada kumpulan pelaburan yang memiliki liga bersama White, pemilik UFC pernah Lorenzo dan Frank Fertitta, kumpulan pemilikan UFC Endeavour, dan penerbit TV Craig Piligian.

“Kami telah menghabiskan tahun lepas untuk menguji beta ini dalam persekitaran terkawal untuk benar-benar menguji dan melihat dinamik bagaimana ini akan berfungsi sebagai liga sebenar dan sukan sebenar,” kata Campbell, menurut mmajunkie.usatoday.com, yang pecah cerita. “Apa yang kami dapati ialah ini sebenarnya sukan kemahiran yang peserta, yang berada pada tahap tinggi dalam hal ini, adalah atlet yang mahir. Mereka berlatih. Mereka dalam keadaan baik. Mereka memandang serius, tidak berbeza dengan apa yang anda lihat dalam MMA dan tinju.”

Kumpulan itu merancang untuk mula mengadakan acara Dana White’s Power Slap League di UFC Apex di Las Vegas mulai 11 November 2022. Acara awal akan diadakan secara tertutup, tetapi Campbell berkata rancangannya akhirnya membukanya kepada orang ramai yang membayar.

Bagaimana UFC Menyakinkan Nevada
Tiada tamparan diperlukan untuk meyakinkan NAC. Campbell hanya berhujah tentang keperluan bagi negeri untuk mengawal selia sukan yang semakin popular, namun berlaku terutamanya di gudang dengan keselamatan pejuang yang terhad dan integriti mencari jodoh. Dia menyatakan bahawa di bawah kawalan UFC, tampar penerbangan akan berdasarkan peraturan yang ditetapkan sama dengan pertempuran MMA – termasuk tidak memukul bahagian belakang kepala atau mencungkil mata. Selain itu, ia akan mempunyai keperluan Toto HK perubatan yang serupa, kelas berat badan dan mencari jodoh.

Keseluruhan proses dilaporkan mengambil masa 13 minit, termasuk padang Campbell. Pengerusi NAC Stephen Cloobeck memanggil video yang ditontonnya tentang ujian beta melawan tamparan itu “sangat menghiburkan”, dan memuji penglibatan “profesional yang tahu apa yang mereka lakukan.”

Campbell memberitahu NAC satu perjanjian sedang dimuktamadkan dengan “rakan kongsi rangkaian utama” untuk menyiarkan acara.