site

Kebanyakan ibu bapa Brit berpendapat bahawa kanak-kanak memilih makanan mereka sendiri, kata tinjauan

Sebuah video lucu mendedahkan pemikiran kanak-kanak yang tidak ditapis tentang makanan yang berbeza, dalam gaya hakim TV selebriti – dengan penampilan mengejut dari Ashley Banjo.

Sebilangan makanan – daripada biji delima hingga pucuk Brussels – diberi rawatan panel penilai TV, dengan penyamar termasuk Simon Cowell mini dan Nicole Scherzingers.

2

Penyelidikan 700 ibu bapa kanak-kanak berumur tiga hingga sembilan tahun, ditugaskan oleh Petits Filous untuk melancarkan rangkaian Kaya VitaminnyaKredit: SWNS
Terdapat beberapa reaksi lucu terhadap beberapa persembahan

2

Terdapat beberapa reaksi lucu terhadap beberapa persembahanKredit: SWNS

Dan reaksi mereka tidak mengecewakan, kerana wajah mereka bercakap seperti kata-kata mereka.

Walau bagaimanapun, penghakiman mereka telah gagal, kerana perjanjian sebenar dan hakim Dancing on Ice, Banjo, melangkah masuk untuk menguji rasa minuman yogurt.

Ia datang selepas penyelidikan terhadap 700 ibu bapa kanak-kanak berumur tiga hingga sembilan tahun, yang ditugaskan oleh Petits Filous untuk melancarkan rangkaian Kaya Vitaminnya, mendapati dua pertiga daripada kanak-kanak lebih tegas dan mencabar berbanding sebelum ini dalam hal pilihan makanan mereka.

Dan 74 peratus gembira mencuba makanan baharu tanpa sebarang keraguan atau tanpa rasa was-was.

Sementara empat daripada 10 berkata anak-anak mereka ditawarkan makanan yang jauh lebih eksotik berbanding sebelum ini, dengan 63 peratus membenarkan anak-anak mereka membuat keputusan mengenai apa yang mereka makan untuk makan malam.

Ashley Banjo berkata: “Kanak-kanak mempunyai lebih banyak pilihan makanan yang lebih bertenaga daripada yang pernah kita lakukan semasa kanak-kanak, dan saya fikir itu tercermin dalam keputusan ini.

“Kini lebih mudah untuk memastikan anak anda mendapat apa yang mereka perlukan – anak-anak saya sudah tentu tahu fikiran mereka sendiri tetapi penting bagi saya bahawa mereka masih digalakkan untuk mencuba perkara baharu.”

Daripada kanak-kanak yang ingin tahu makan, 59 peratus akan memilih buah-buahan dan sayur-sayuran sebagai sebahagian daripada masa makan atau makanan ringan mereka.

Pucuk Brussels, buah zaitun dan kerang dinamakan sebagai makanan yang kanak-kanak gembira makan tanpa membuat kekecohan, menurut ibu bapa mereka.

Ibu dan bapa meletakkan sifat petualang anak mereka dengan makanan kerana terdapat lebih banyak pilihan di pasar raya pada masa kini, serta makanan dari seluruh dunia yang lebih mudah didapati dan pendekatan ibu bapa yang berbeza untuk diet anak muda.

Ia juga muncul tiga perempat daripada ibu bapa percaya adalah penting untuk membiarkan anak-anak mereka membuat keputusan sendiri mengenai makanan yang mereka makan.

Membantu mereka memahami bahawa mereka boleh membuat pilihan mereka sendiri, membina keyakinan mereka dan membolehkan mereka mempunyai beberapa kawalan adalah sebab utama untuk ini.

Tetapi sementara penyelidikan telah mendedahkan kanak-kanak biasanya baik dengan buah-buahan dan sayur-sayuran segar mereka, 34 peratus masih menghadapi kekecohan, dengan 37 peratus ibu bapa menggabungkan sayur-sayuran ke dalam makan malam.

Walaupun cegukan itu, 36 peratus yakin anak mereka mendapat cukup kebaikan daripada apa yang mereka makan.

Nicole Gommans, dari Petits Filous, berkata: “Sungguh menakjubkan melihat bagaimana kanak-kanak menjadi lebih berani dengan pilihan makanan mereka, itulah sebabnya kami mencipta Vitamin Kaya, satu-satunya kanak-kanak yang meminum yogurt yang mengandungi buah-buahan dan sayur-sayuran.

“Ia telah mendapat kelulusan daripada Hakim Kecil kami dan akan mendapat sambutan hangat di kalangan penjahat kecil di seluruh UK.”

30 MAKANAN TERBAIK ‘BERPETUA’ UNTUK KANAK-KANAK:

yogurt

lobak merah

kari

Bayam

Avokado

pucuk Brussels

Keju krim

udang

Chorizo

buah zaitun

Houmous

Salmon salai

Ubi bit

Sushi

Falafel

sardin

Chutney

Keju biru

Ramen

Pâté

tauhu

Ketam

Udang galah

Quinoa

Cumi

buah naga

Puding hitam

kerang

Jalapeno

beri goji

Totobet HK

Data Pengeluaran HK

Bandar Togel

Nomor Keluar SGP

Data SDY

Pengeluaran SDY