site

Revolusi kuantum: Gelombang otak

Komputer kuantum bukan satu-satunya bentuk teknologi terobosan yang menggunakan fizik kuantum. Madhumita Murgia mendengar daripada penyelidik neurosains Margot Taylor, yang menggunakan sensor kuantum untuk membongkar misteri bagaimana autisme pertama kali muncul di otak. Dan kami bercakap dengan Matthew Brookes, profesor fizik di universiti Nottingham di UK, yang membantu membina pengimbas otak kuantum yang dia gunakan. Selain itu, John Thornhill bercakap dengan Stuart Woods dari Quantum Exponential tentang potensi penderia kuantum untuk mengubah pemahaman kita tentang dunia di sekeliling kita, dan kepada Jack Hidary dari Sandbox AQ tentang cara penderia dan rangkaian komunikasi mungkin sesuai dengan ekosistem teknologi kuantum yang lebih luas.

Disampaikan oleh Madhumita Murgia dan John Thornhill, diterbitkan oleh Josh Gabert-Doyon dan Edwin Lane. Penerbit eksekutif ialah Manuela Saragosa. Reka bentuk bunyi oleh Breen Turner dan Samantha Giovinco. Muzik asal oleh Metaphor Music. Ketua audio FT ialah Cheryl Brumley. Terima kasih khas kepada The Hospital for Sick Children

Kami ingin mendengar lebih lanjut daripada pendengar kami tentang rancangan ini dan ingin mengetahui perkara yang anda ingin dengar lebih lanjut, jadi kami menjalankan tinjauan yang boleh anda temui di ft.com/techtonicsurvey. Ia mengambil masa kira-kira 10 minit untuk disiapkan dan anda akan berpeluang memenangi sepasang fon telinga Bose QuietComfort.

Baca transkrip episod ini di FT.com

Lihat panduan kebolehaksesan kami.

resul sg

pengeluaran sidney pengeluaran sidney

info togel sdy

hongkong prize

totobet net singapura hari ini