site

Revolusi kuantum: ‘Tindakan menyeramkan’

Dalam episod ini, Tech Tonic menyelami sains di tengah-tengah pengkomputeran kuantum. Bagaimanakah ahli teknologi menggunakan fenomena subatom yang tidak dapat dijelaskan untuk membina komputer berkuasa?

Editor kecerdasan buatan FT Madhumita Murgia menceritakan kisah fizik kuantum dengan bantuan Sean Carroll, ahli fizik teori di Universiti Johns Hopkins dan mendengar daripada profesor Universiti New South Wales Michelle Simmons untuk memahami bagaimana jurutera mengeksploitasi fizik kuantum yang pelik.

Disampaikan oleh Madhumita Murgia dan John Thornhill, diterbitkan oleh Josh Gabert-Doyon dan Edwin Lane. Penerbit eksekutif ialah Manuela Saragosa. Reka bentuk bunyi oleh Breen Turner dan Samantha Giovinco. Ketua audio FT ialah Cheryl Brumley.

Kami ingin mendengar lebih lanjut daripada pendengar kami tentang rancangan ini dan ingin mengetahui perkara yang anda ingin dengar lebih lanjut, jadi kami menjalankan tinjauan yang boleh anda temui di ft.com/techtonicsurvey. Ia mengambil masa kira-kira 10 minit untuk disiapkan dan anda akan berpeluang memenangi sepasang Bose QuietComfort Earbuds.

Baca transkrip episod ini di FT.com

Lihat panduan kebolehaksesan kami.

resul sgp hari ini

lihat pengeluaran sidney

keluaran sydney hari ini

data pengeluaran hk hari ini