site

Saya kehilangan isteri & bayi dalam masa 30 minit sahaja – Saya sangat teruja untuk membina keluarga dengan mereka, dunia saya musnah

MEMEGANG tubuh anak kecilnya dalam pelukan, air mata mengalir di wajah Luke Powell.

Isterinya, Karlene, 37, baru sahaja meninggal dunia di atas katil yang mereka tiduri.

5

Luke Powell kehilangan isteri dan anak lelakinya selepas Karlene mengalami pembekuan darah yang disyaki di paru-parunyaKredit: Luke Powell
Suami yang prihatin menelefon 999 apabila pernafasan lelaki berusia 37 tahun itu menjadi tidak teratur

5

Suami yang prihatin menelefon 999 apabila pernafasan lelaki berusia 37 tahun itu menjadi tidak teraturKredit: Luke Powell

Dia sedang hamil 21 minggu dengan anak pertama mereka, seorang lelaki kecil, tetapi disyaki mengalami pembekuan darah di paru-parunya.

Walaupun usaha terbaik paramedik untuk menyelamatkan ibu dan anak, kedua-duanya tidak terselamat.

“Ia mematahkan hati saya” kata Luke, 43, dari Nottingham, yang telah berkahwin dengan Karlene selama lebih kurang setahun. “Saya sangat teruja untuk menjadi bapa kepada bayi yang baru lahir.

“Saya suka menjadi suami kepada Karlene.

“Tiba-tiba, dalam masa kurang setengah jam, mereka berdua telah diambil.”

Tragedi itu berlaku pada 19 Februari tahun ini dan Luke yang bekerja sendiri dengan berani memutuskan untuk bercakap mengenainya.

Dia memberitahu bagaimana pasangan itu mula mencuba untuk mendapatkan bayi pada Ogos tahun lalu dengan Karlene hamil beberapa minggu kemudian.

“Dia telah melakukan beberapa ujian kehamilan sebelum itu tetapi sentiasa kecewa,” katanya.

“Kemudian, pada suatu hari, dia menghadiahkan saya tuala kertas. Di atasnya diletakkan ujian kehamilan positif. Saya melompat ke atas dan ke bawah dan sangat teruja – saya seorang yang menangis – tetapi dia tenang walaupun menjadi ibu adalah impiannya sepanjang hayat.”

Mereka belajar di Hospital Nottingham City pada 20 minggu mereka mempunyai anak lelaki yang kelihatan sihat dengan Luke mahu memanggilnya OJ – walaupun Karlene tidak begitu yakin.

Kehamilan itu “rutin tetapi tidak riang,” kata Luke. “Dia sangat letih dan mengalami pernafasan yang berat.

“Mengimbas kembali itu semua adalah simptom pembekuan darah yang dia alami tetapi pada masa itu kami mengaitkannya dengan kehamilan.

“Kami hanya fikir ia adalah ‘kehamilan yang menjengkelkan’ jika itu masuk akal.”

Pagi dia meninggal dunia dia berada dalam “semangat yang baik,” kata Luke. “Itu tidak seperti dia sama sekali,” tambahnya. “Biasanya dia bukan orang pagi. Tetapi dia berada dalam mood yang baik. Kami berbual dan menonton video. Saya mula menangis kerana sedih dan dia ketawakan saya.”

Dia menawarkan untuk menyediakan makan malamnya tetapi sebaliknya dia memilih untuk tidur sebentar. Tetapi apabila Luke masuk ke bilik tidur dia duduk di atas katil dan mula bertindak seolah-olah dia tercekik, walaupun dia belum makan.

“Dia tidak bernafas dengan baik,” katanya. “Saya tidak faham apa yang berlaku walaupun dia jelas sakit.

“Saya menghubungi 999 dan paramedik tiba dengan cepat dan mula melakukan CPR. Mereka mengalihkannya ke atas lantai.”

Diiring dari bilik, pada masa dia memasuki semula Luke secara naluriah tahu itu adalah berita yang mengerikan.

“Saya tahu kami akan kehilangan bayi itu,” katanya. “Tetapi saya tidak menjangkakan apa yang akan berlaku seterusnya. Mereka menjelaskan Karlene juga telah meninggal dunia.

“Saya tidak mahu kehilangan mana-mana daripada mereka. Ia sangat tidak adil.”

Sejak itu dia mendapat tahu bahawa dia disyaki mempunyai bekuan darah pada paru-paru, sesuatu yang dia alami pada tahun 2008.

Ia menghancurkan hati saya. Saya sangat teruja untuk menjadi bapa kepada bayi yang baru lahir.”

Luke Powell

“Saya pergi menemuinya di gereja kecil di hospital,” katanya. “Dia mempunyai senyuman di wajahnya. Dia kelihatan seperti sedang tidur.”

Dia menceritakan bagaimana pasangan itu bertemu sebagai kanak-kanak di Jamaica tetapi terputus hubungan apabila dia berpindah ke UK pada 2002, bersatu semula ketika dia melawat negara asalnya pada Januari 2020.

“Dia bekerja sebagai pengawal keselamatan dan terdapat percikan serta-merta,” katanya. “Ia hanya berkembang dan berkembang. Dia sangat pendiam dan pendiam tetapi juga sangat baik dan penyayang.”

Mereka berkahwin di Jamaica pada Mei 2021 dan dia merancang untuk tinggal di UK bersama suami baharunya serta-merta tetapi covid menghentikannya. Akhirnya, pada Ogos 2022, dia tiba di sini dan pasangan itu mula mencuba untuk mendapatkan bayi.

Pada Oktober 2022, mereka berpindah ke rumah baharu mereka, tetapi Luke tidak dapat kembali ke sana sejak Karlene dan anak lelakinya meninggal dunia di sana.

“Ia menghancurkan hati saya kerana mereka berdua telah tiada,” katanya. “Belum ada pengebumian tetapi mereka akan dikebumikan bersama.

“Saya tidak akan berhenti merindui mereka.”

Rakan baik Luke James Ramowski, yang mengumpul wang untuk ibu bapa mereka yang sudah tua datang dari Jamaica untuk menghadiri pengebumian dan untuk Luke berpindah, serta untuk mendapatkan terapi, berkata: “[There is] tekanan selepas trauma melihat isteri dan anaknya mati di rumah yang dia cipta dengan penuh kasih sayang untuk mereka, sebuah rumah yang bermakna kehidupan baru bersama.

“Dia tidak boleh kembali ke sana selepas semua yang berlaku pada hari yang menyedihkan itu selepas apa yang dia saksikan.

“Dia akan memerlukan kaunseling profesional untuk memproses trauma yang dilaluinya. Kami percaya kami perlu mengumpul sekurang-kurangnya £15,000 untuk semua perkara di atas.

“Selepas hanya enam bulan kebahagiaan dan masa bersama di UK, dalam beberapa minit, kehidupan Luke dan segala-galanya telah musnah.”

Jika anda boleh membantu Luke sila lawati GoFundMe yang telah disediakan.

5

Luke dan Karlene tidak sabar untuk menyambut bayi lelaki sebelum tragedi itu berlakuKredit: Luke Powell

5

Mereka berkahwin di Jamaica pada Mei 2021 dan berpindah ke rumah baharu mereka pada Oktober 2022Kredit: Luke Powell

5

Luke tidak dapat kembali sejak Karlene dan anaknya meninggal dunia di sanaKredit: Luke Powell

Data Pengeluaran Hongkong

Keluaran HK

Togel Hongkong

Totobet Singapore

Result SDY

Pengeluaran SDY